Altres Fons i Arxius

  • Genderhacker, de Diego Marchante, doctor en belles arts, activista transfeminista i artista transmedia. Transcyborgllera és un arxiu polític-artístic transfeminista i queer. Un projecte artístic que relaciona el contingut propi de la recerca, l’eina ontològica de l’arxiu i els cossos que despleguen aquestes pràctiques tecnològiques al territori. Un laboratori experimental on podem començar a retorçar les eines ontològiques del saber oficial en la trobada amb sabers que desestabilitzen els plantejaments binaris de gènere i podem hackejar l’arxiu a través d’eines desconstructives com la paròdia o el transvestisme.
  • La Fondona, fons Feminista/LGTBI/Queer de la Biblioteca Josep Pons de Can Batlló. Van néixer com a un fons documental que col·laborava amb la Biblioteca Popular Josep Pons (recurs que encara és actiu) i el seu objectiu principal era treballar activament per fer de la biblioteca un fons de referència, en l’àmbit de la ciutat de Barcelona, pel que fa a continguts relacionats amb els feminismes, les sexualitats, els moviments LGTBIQ+ i la teoria Queer. Actualment han diversificat la seva activitat, passant de ésser només un fons a esdevenir un grup amb incidència en altres àmbits relacionats amb aquestes perspectives.
  • Digital Transgender Archive. Creat el 2015 per K. J. Rawson, prefessor d’estudis trans a la universitat Holy Cross, amb el recolzamrnt de l’American Council of Learned societies. Conté abundants còpies digitalitzades de materials trans únics procedents d’arxius de tot Nordamèrica.
Anuncis
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close